Cinquena prova del Campionat d’Argelaguer 2016

arg1
Récord d’inscrits en la cinquena prova del Campionat d’Argelaguer 2016, amb un total d’11 participants, vinguts tant de Montagut, com de Banyoles i amb tres debutants del RPM Slot Salt, que també van voler conèixer el nostre campionat, esperem que n’hàgin sortit satisfets i amb ganes de tornar-hi.
Els debutants David Puig, Rafa Sánchez I Paco Cárdenas, tots tres bons pilots de Rally-slot no van tardar a adaptar-se al revirat circuit d’Argelaguer, més semblant als trams de Rally que no pas altres on corren habitualment com el de Banyoles, i ja a les primeres voltes van demostrar que no veníen només a córrer, si no que aspiràven a ocupar llocs preferents.
Així ho va fer ja des de la primera volta en David Puig, amb un Nissan molt ben preparat, i que només de començar es va mostrar molt competitiu i amb uns temps per volta regularment per sota dels 11 segons, es va col.locar com a primer líder amb un total molt respectable de 64,30 voltes.
Van anar passant les mànegues sense que ningú millorés la marca, fins que va entrar el Lancia LC/85 d’en Moisès Mas, guanyador de la cursa anterior, qui, malgrat que estrenava els seus 10 primers grams de llast, va a tornar a demostrar que era el favorit per la cursa, novament amb temps estratofèrics, per sota els 10:50 als carrils 2 i 3 i amb un total de 64,60 millorava per 0,30 voltes el registre d’en David Puig i es col.locava líder a l’espera del que faríen la resta de pilots.arg2
Entre ells, els més encertats van ser en Xevi Baca, també penal.litzat encara amb 15 grams, però malgrat tot, amb una conducció molt fina, va treure tot el suc possible del seu Nissan i, amb un gran 63,80 va demostrar no estar massa lluny dels dos primers.
A continuació, en Javi Garrigós, com de costum, variant de cotxe a pràcticament cada cursa, recuperava el preciós Lancia LC2 Totip de l’Esteve, i es col.locava quart amb 62,65, just per davant d’un altre debutant, en paco Cárdenas, qui també fèia una brillant actuació amb 61,80 voltes i totes les voltes ràpides per sota d’11 segons o amb 11 baixos.
Entre les notes negatives, una mala configuració dels comandaments de’n David Pi i d’en Josep Mª Corbalán portava al de Porsche i al de Lancia lluny dels primers llocs, a més de 4 voltes de’n Moi, que es classificava així novament de forma directa per la final, en la seva segona cursa al circuit local.
La primera semifinal es presentava apassionant, amb un favorit clar, en David Puig, després de la seva brillant classificatòria, però amb en Paco Cárdenas i en Quicu Pazo esperant donar-li guerra, i en David Pi i en Josep Mª Corbalán havent sol.lucionats els seus problemes de comandament, i per tant també aspirant a una de les places a la final que faltàven per omplir.
Però en David seguía conduïnt amb mà de ferro i una finura exquisida, marcant el millor temps de volta a cada carril, i imposant-se amb més d’una volta i mitja de diferencia, amb un total de 66,65 voltes.
La batalla pel segon lloc va ser disputada fins mitja cursa, entre entre els altres quatre semifinalistes, però un gran 17 en la tercera mànega a càrrec d’en David Pi, el va fer destacar-se una volta per davant de tots ells, i finalment assolia la segona plaça amb 65,10 voltes, per davant d’en Josep Mª, tercer amb 63,40, en Paco Cárdenas, amb 63,05 voltes que milloràven en més d’una volta el resultat de la classificatòria, i cinquè era en Quicu Pazo, finalista en les dues curses anteriors, però que aquesta vegada no tenia un dia gaire reeixit.
arg
A la segona Semifinal, a priori en Xevi Baca i en Javi Garrigós éren favorits, primer per la seva experiència en aquest circuit, per davant de ls seus rivals, però també per que en la classificatòria ja s’havien demostrat amb un ritme molt superior, dues voltes per sobre dels altres tres semifinalistes.
I així va ser des de la primera tanda, quan éren els únics de marcar un 16, quedant-se en 15 els altres tres pilots, i destacant-se ja clarament ja a partir de la tercera mànega, deixant clar que les places de finalistes éren ja per un d’ells dos, i quedant l’altre pendent de superar els 65,10 marcats per en David Pi a la primera semifinal.
La lluita entre en Javi i en Xevi va ser aferrissada fins al darrer minut per no dependre del resultat com a millor segon, i malgrat que hi havia 15 grams de llast de diferència en contra del de Montagut, fins al darrer moment no va quedar clar qui guanyaria, però va ser en Javi per només 0,05 voltes, qui finalment es va imposar, amb 65,45 voltes, per davant de les 65,40 d’en Xevi Baca, que superava per molt poc el parcial anterior d’en David Pi, i per tant, passava també a la final com a millor segón.
En Rafa Sánchez, molt regular també durant tota la cursa, i amb uns temps excel.lents, tancava la seva participación amb un total de 63,85 voltes, 3 més que a la classificatòria, i en la classificació general es col.locava 6è, sumant doncs els seus primers 12 punts de cara al campionat.
En Francesc Subirós i l’Oriol Terés, amb els seus habituals Toyota i Porsche van tornar a tenir una lluita particular aferrissada, que, a diferència de la cursa anterior, aquesta vegada es va decantar de la banda del Toyota, amb 62,15 pels 61,00 del Porsche.
La progressió d’ambdós és evident ja que mentre en cuses anteriors es situàven a 8 o 10 voltes del guanyador, aquesta vegada només acabàven a 5 i 6 respectivament, i aconseguint baixar dels 11 segons en vàries pistes.
La gran final començava sense un clar favorit, ja que en Moi i en Xevi hi arribàven amb sobrepès de 10 i 15 grams respectivament, mentre que en David i en Javi tenien l’avantatge d’anar descarregats i venien d’una classificatòria i semifinal excel.lent, per tant a les cases d’apostes com «William Slot», “Betslot”, “Slotandwin”, «Slotium» i “Mi apuesta por el Slot”, la victòria de tots ells es pagava pràcticament igual.
Tal com pronosticàven les cases d’apostes la final havia de ser igualadíssima, i així ho va ser, en les tres primeres mànegues les diferències éren mínimes entre 6 i 10 segons màxim entre el primer i el quart, i, malgrat que des de la sortida en David Puig era qui anava sempre al capdavant, al final del tercer parcial, no podía estar gens confiat, doncs tenia en Moi a nomès 2 segons, en Javi a 4 i en Xevi a 6,7, per tant tot estaba obert de cara a la darrera i definitiva mànega, tot i que en David i en Moi acabaríen per les pistes 2 i 3 respectivament, per tant tenien més opcions que els seus rivals, que havíen de defensar-se pels cantos exteriors.
La darrera mànega va mantenir el mateix alt nivell de les tres anteriors, i es va entrar al darrer minut encara amb tot obert, malgrat que el Nissan de’n David seguía mantenint una diferència mínima amb el Lancia d’en Moi, i en Xevi havia avançat en Javi, però també per poc, i tot i que els dos s’havien despenjat una mica dels dos primers, teníen encara les seves opcions, si aquests haguéssin comès alguna errada important.
El darrer mig minut va ser fatídic per en David, doncs no va poder amb la presió de’n Moi, qui finalment el va avançar a manca només de
20 segons pel final, i va arrodonir una extraordinària actuació, amb la seva segona victoria, amb un total de 67,90 voltes, per les 67,40 de’n David, que, malgrat tot, tenia el premi de sumar els 2 punts per la volta rápida en cursa, amb un gran 10,151 a la darrera mànega pel carril 2.
En Xevi, malgrat els 15 grams de pes, s’acostava també a ne’n David, però finalment, el llast era massa hándicap i s’havia de conformar amb la tercera plaça amb 67 voltes justes, i en Javi a la darrera mànega cometia un parell d’errades, que el fèien perdre pistonada i s’havia de conformar amb la quarta plaça amb 65,80 voltes.
Queden  ja només tres curses d’aquest campionat 2016, la propera d’aquí a 15 dies, el 7 d’octubre, i les altres dues el 4 de noviembre i 2 de desembre, i de cara al campionat en Xevi Baca s’ha afiançat com a líder i cla favorit, especialmente després de l’absència d’en Jordi Campà a les dues darreres proves, no obstant, com que el reglament permet descomptar els dos pitjors resultats, en Jordi encara podría refer-se si no falta a cap de les 3 darreres, i en Moi tot i que és qui ho té més complicat, per que no va venir a les 3 primeres, si segueix en aquesta línea de victoria a cada prova, podría també ficar-se en aquesta lluita per la victoria final.
arg3En la propera cursa hi haurà un total de 5 cotxes amb llast, amb 20 grams per en Moi, 10 per en Xevi i 5 per en Josep Mª, en Jordi i en David, per tant aquest pot ser un factor també decisiu en aquesta lluita final, us citem a tots per a gaudir-ne d’aquí a 15 dies.
En el full d’excel adjunt trobareu tres planes, la primera amb la classificació de la cursa, la segona amb la general del campionat i la tercera amb les voltes ràpides de la cursa.